Opće odredbe i uvjeti

 

Stanići - početna stranica

Cijene i slobodni termini

Kako doći u Staniće

Aktivnosti u Stanićima

Pošaljite nam e-mail

Stanići - Foto galerija

 

Vlasnici apartmana, obitelj Stanić (nastavno: Vlasnici apartmana), ovdje propisuju opće odredbe i uvjete koji se odnose na korisnike usluga smještaja u našim apartmanima (nastavno: Gosti).

 

I. Postupak rezervacije

1. Upit za rezervaciju je upućen Vlasnicima apartmana (e-mailom, putem telefona ili osobno).

2. Vlasnici apartmana odgovaraju na upit i ako je odgovor pozitivan, onda se od Gostiju traži uplata predujma u iznosu 30% ukupnog iznosa (minimalno EUR 120,00). Rezervacija je konačna nakon primitka predujma, a Vlasnici apartmana se obvezuju zadržati slobodnim apartman i razdoblje koje je dogovoreno s Gostima do njihovog dolaska.

3. Negativan odgovor na upit: Vlasnici apartmana su ovlašteni odbiti upit iz bilo kojeg razloga.

4. Postupak otkazivanja rezervacije smještaja: Ako Gosti otkažu rezervaciju smještaja nakon uplate predujma i ako se rezervacija otkaže u razdoblju kraćem od 15 dana do dolaska Gostiju, onda Vlasnici apartmana stječu pravo zadržati cijeli iznos predujma. Ako je rezervacija otkazana u razdoblju dužem od 15 dana prije dolaska Gostiju, onda Vlasnici apartmana stječu pravo zadržavanja 50% predujma, dok su dužni drugih 50% predujma vratiti Gostima.

 

II. Podmirenje računa

5. Svi računi trebaju biti podmireni u prvom satu prvog dana dolaska Gostiju u apartman, inače će Gosti morati napustiti apartman, a njihov predujam (ako je ranije uplaćen) će Vlasnici apartmana zadržati. Podmirenje računa uključuje plaćanje cijelog iznosa usluge smještaja, umanjenog za predujam.

6. Povrat novca: Nema povrata novca nakon što su Gosti počeli koristiti apartman, odnosno nakon što su podmirili račun, bez obzira na okolnosti.

 

III. Kućni red

7. Boravak u apartmanima započinje u 14 sati prvog dana boravka, a završava se u 10 sati posljednjeg dana boravka. Posljednji dan boravka (dan napuštanja apartmana) ne računa se u ukupni broj dana boravka.

8. Vrijeme noćnog odmora u apartmanima započinje u 23 sata i traje do 8 sati idućeg jutra. U tom vremenu se Gosti mole i obvezuju na poštivanje primjerenog mira i tišine.

9. Tijekom svog boravka Gosti mogu koristiti sve ponuđene uređaje unutar apartmana, a hranu mogu pripremati i na roštilju na terasi. Korištenje roštilja je besplatno, ali Gosti drva i/ili ugljen za roštilj moraju osigurati o vlastitom trošku.

10. Temeljito uređenje i čišćenje apartmana vrši se tijekom svake smjene Gostiju. Posteljina, ručnici, stolnjaci i ubrusi mijenjaju se Gostima prilikom svake smjene Gostiju, odnosno svakih sedam dana za boravka Gostiju duljeg od jednog tjedna. Gosti koji borave u apartmanu dulje od jednog tjedna nakon sedam dana sami mijenjaju posteljinu, stolnjake i ručnike s novima koje im dostave Vlasnici apartmana. Korištenu posteljinu i drugo Gosti predaju Vlasnicima apartmana na pranje.

11. Gosti se zadužuju ključem apartmana koji mogu zadržati do završetka boravka u apartmanu.

12. Gosti su upućeni sa svim predmetima, inventarom i uređajima ravnati običajem pažljivih i dobrih gospodara. Ukoliko dođe do loma ili nestanka određenih predmeta ili uređaja iz apartmanu, Gosti moraju odmah (isti dan) o tome izvijestiti Vlasnike apartmana. Gost je dužan nadoknaditi vrijednost nestalih ili uništenih stvari.

13. Vlasnici apartmana zadržavaju pravo, u osobitim okolnostima, u odsutnosti Gostiju ulaziti u njihov apartman ako primijete da je njegov ulazak neophodan kako bi se spriječila šteta ili opasnost predvidivih ili nepredvidivih razmjera (u slučaju istjecanja vode, ukoliko prozorska krila ili grilje na prozoru nailaskom vjetra ili kiše budu izloženi oštećenju i sl). U slučaju takvog interventnog ulaska u apartman u vrijeme odsutnosti Gostiju, Vlasnici apartmana će Goste obavijestiti o vremenu i razlogu ulaska u jedinicu.

14. U apartmanu nije dopušten boravak, spavanje niti noćenje gostiju koji nisu prijavljeni i evidentirani kao gosti apartmana. Za sve eventualne posjete potrebno je dobiti dopuštenje vlasnika apartmana.

15. U apartman nije dopušteno unositi narkotike i oružje.

16. Unošenje svake vrste drugih predmeta, dodatnih ležajeva, uređaja, aparata ili strojeva dozvoljeno ja samo uz posebnu suglasnost Vlasnika apartmana. Za unošenje svake vrste opreme, osim one koja je uobičajena za svakodnevno korištenje u domaćinstvu, Gosti moraju tražiti suglasnost Vlasnika apartmana (ronilačka, lovna, ribolovna, sportska oprema i sl).

17. U apartman nije dozvoljeno uvoditi kućne ljubimce

18. Gosti ne smiju iznositi opremu apartmana izvan apartmana bez dozvole Vlasnika apartmana.

19. Gosti su dužni sami brinuti o svojim vlastitim stvarima i vrijednostima. Vlasnici apartmana se odriču svake odgovornosti za eventualni nestanak stvari i vrijednosti gostiju.

20. Za sve informacije gosti se mogu obratiti Vlasnicima apartmana koji su im stalno na raspolaganju.