apartmani apartments

dalmacija

Počeli smo sa rezervacijama za 2017.!

Stanići - početna stranica

Cijene i slobodni termini

Kako doći u Staniće

Aktivnosti u Stanićima

Pošaljite nam e-mail

Stanići - Foto galerija

Naši su apartmani uz samu plažu, u prvom redu do mora

Stanići

Apartman I - kupaonica

Apartmani

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stanići

Stanići - pogled s magistrale

 

 

 

 

Omiš

Omiš iz zraka

 

Omiš

Omiš - pogled s planine

 

 

 

 

 

 

Omiš - Stanići

apartmani - privatni smještaj

 

Predstavljamo Vam naš privatni smještaj u mjestu Stanići - rivijera Omiš: apartmani s velikom terasom, s pogledom na more, smješteni na samoj šljunčanoj plaži, u prvom redu do mora udaljenog tek 10 metara.

 

Stanići su malo, nekada ribarsko, a danas poznato turističko mjesto smješteno na dugoj šljunčanoj plaži koja Vas vodi do kristalno čistog mora.

 

Stanići su pravo mjesto za odmor od stresnog i ubrzanog načina življenja. Daleko od buke prometa, u hladu tamarisa, uz šum valova možete se potpuno opustiti.

 

Pozivamo Vas da provedite svoj odmor u našim apartmanima u mjestu Stanići - rivijera Omiš.

 

Naša dva apartmana se nalaze na samoj plaži, u prvom redu do mora od kojega su udaljeni samo desetak metara i oba imaju pogled na more. Svaki apartman se sastoji od dvije prostrane sobe, nove kuhinje (u apartmanu II je kuhinja u sobi, a u apartmanu I je u zasebnoj prostoriji) te kupaonice s WC-om.

 

Svaki apartman ima na raspolaganju dio terase ispred apartmana ukupne površine 50 m2 (terasa je podijeljena cvijećem i mediteranskim raslinjem) s prekrasnim pogledom na more i otok Brač. Apartman I ima na svom dijelu terase i roštilj, a apartman II ima prijenosni roštilj.

 

Za svaki apartman je osigurano jedno mjesto za parkiranje automobila na privatnom parkingu. Parking je odmah ispod Jadranske magistrale - do apartmana, koji su uz samo more, vodi betonirani pješački put duljine 100 m s kojega se pruža prekrasan pogled na Staniće, brački kanal i otok Brač.

 

Fotografije svih prostorija u apartmanima možete pogledati u našoj foto galeriji.

 

Zapadno od Stanića su Split (udaljenost 30 km) i Omiš (4,5 km), a prema istoku Makarska (30 km) s kojima su Stanići povezani Jadranskom magistralom.

 

Naša obitelj apartmane iznajmljuje od 1988. godine, a o nama i našem smještaju govore mnogobrojni turisti koji nam se vraćaju iz godine u godinu.

 

Pozivamo i Vas da nas posjetite!

 

Naši apartmani su udaljeni od:

Mora:
10 m
Plaže:
0 m
Iznajmljivanje brodova, jet-ski i sl.:

40 m

Trgovine (market):
200 m
Štanda s voćem i povrćem:
150 m
Kafića:
80 m
Restauranta:
100 m
Ambulante (Omiš):
4.5 km
Jadranske magistrale:
120 m
Parkinga:
100 m
Autobusne stanice:
150 m
Željezničke stanice (Split):
30 km
Zračne luke Split u Kaštelima:
50 km

 

 

Rezervacije i informacije:

Gorki Stanić
Stanići, Velika Luka 78
21310 Omiš


mob: 099/237-4466

e-mail: info@stanici.net

 

Provjerite slobodne termine u nasim apartmanima u uvali Velika luka - Stanici
 
Pošaljite nam e-mail Kliknite za poslati e-mail  

 

Stanići - ukratko o povijesti mjesta

Staro selo Stanići je udaljeno oko 300 metara zračne linije od mora. Malo je to naselje sa svega desetak starih kamenih kuća.. Stari su se Stanići nekada pretežno bavili ribarstvom, a manje poljoprivredom jer su oskudijevali s obradivim zemljištem. Naime, Stanići su se na ove prostore doselili prije osam generacija iz mjesta Zvečanje (zaseoka Stanići) u srednjim Poljicima, tako da u početku nisu u svom vlasništvu imali nimalo zemlje te su bili primorani baviti se ribarstvom. Legenda kaže da je iz Zvečanja otišao otac s tri sina od kojih je jedan sin otišao na otok Brač, drugi u Omiš, a treći je istočno od Omiša osnovao selo Stanići. Od te tri loze Stanića najbrojnija je upravo ova u Stanićima. Stanići oduvijek administrativno i crkveno potpadaju pod grad Omiš, od kojeg su udaljeni 4,5 km. Istočno od Stanića je Makarska (30 km).

Nakon izgradnje Jadranske magistrale (1962.) i brzog razvoja turizma Stanići su se većinom preselili iz starog sela Stanići u novo naselje koje je izgrađeno uz samo more, na šljunčanoj plaži, u uvali Velika luka. Danas su Stanići, zbog svoje prekrasne duge, šljunčane plaže, čistog mora i ljubaznih domaćina postali poznato turističko mjesto srednje Dalmacije.

 

Omiš - ukratko o povijesti grada

Omiš je osnovan na lijevoj strani rijeke Cetine, podno strmih obronaka Omiške Dinare, sa sjeverozapadne strane branjen rijekom Cetinom, a s juga i jugoistoka morem. Povoljan položaj omogućio mu je obranu u prošlosti, a i danas je Omiš zbog svoj jedinstvenog položaja u trokutu između planine, rijeke i mora poseban na cijeloj obali.
Omiš je nastao kao podgrađe tvrđave Starigrad (Fortica) sagrađene visoko iznad njega na brdu. Zbog neprestane opasnosti s kopna i mora Omiš je već u srednjem vijeku bio opasan zidinama, pojačanim posebnim utvrdama s istočne, kopnene strane, a sa sjeverozapadne kulom Peovicom (Mirabella). Zidine koje su štitile Omiš su porušene u 19. stoljeću, ali su i danas vidljivi njihovi ostaci. Današnji Omiš od nekadašnjih zidina ima sačuvana istočna gradska vrata te istočnu utvrdu Turjun. Zapadna vrata sa zidinama su porušena 1862.

Kroz povijest se Omiš nazivao Oneum, Onaeum, Olmissium, Almissium, Almivssium, Almyssium, a doba mletačke vlasti Almissa, a smatra se da naziv Omiš potječe od slavenske riječi holm (hum), a znači brdo, brijeg, mjesto na brijegu ili je povijesni Oneum dobio ime po Cetini koji su grčki kolonisti u donjem toku zvali Nestos.

U srednjem vijeku Omiš je bio značajno gusarsko uporište. Takvu ulogu je omogućavao položaj grada, ali i lagane i brze brodice omiških gusara. Gusarski Omiš je bio u usponu snage posebno za vrijeme vladavine knezova Kačića kada se omišanima plaćao danak za slobodnu plovidbu. Nakon Kačića Omiš su preuzeli knezovi Šubići, braća Horvat koji su bili pod zaštitom bosanskog kralja Tvrtka I, bosanski velmoža Hrvoje Vukčić Hrvatinić, ban Ivaniš Velipić, Stjepan Kosaca.
Godine 1409. Ladislav Napuljski prodaje Dalmaciju Mletačkoj Republici pa i Omiš priznaje 1444. godine mletačku vlast.

Nakon propasti Venecije, Omiš pripada Austriji sve do 1805. god., a od 1805 - 1813. francuskoj upravi. Nakon pada Napoleona Omiš zauzima, kao i cijelu Dalmaciju, austrijska uprava koja vlada sve do kraja Prvog svjetskog rata.

Najstariji spomenik u Omišu je crkvica Sv. Petra koja datira iz 10. stoljeća. U renesansnoj crkvi Sv. Duha (16.st.) nalazi se oltarska pala "Silazak Duha svetoga" rad Palme Mlađeg, a nedaleko župne crkve, u renesansnoj kući, je Gradski muzej s arheološkim iskopinama i etnografskim predmetima. Franjevački samostan na istočnom kraju grada posjeduje zbirku umjetnina i turskih isprava.

 

O Hrvatskoj iz medija

 

povratak na vrh stranice

Apartmani (detaljan opis)

 

Apartman I

Dvosobni apartman za smještaj 4 osobe, ukupne površine 45 m2 + terasa i balkon od 30 m2

Apartman ima dvije sobe od 11 i 14 m2, kuhinju s blagovaonicom i  novu kupaonicu. Obje su sobe s pogledom na more, a manja ima i lođu s koje se pristupa terasi apartmana (cca 30 m2). Apartman je potpuno opremljen, a moguće je korištenje grilla koji se nalazi na terasi apartmana.

Apartman ima osigurano jedno besplatno mjesto za parkiranje automobila.

U apartmanu imamo LCD TV (promjera 82 cm), Wi-Fi i stroj za pranje rublja, a na raspolaganju su Vam i četiri ležaljke za plažu.

 

Apartman II

Dvosobni apartman za smještaj 4 osobe, površine 40 m2 + balkon i terasa od 20 m2.

Apartman ima dvije sobe od 14 i 16 m2, kupaonicu, a u jednoj od soba je mala kuhinja. Manja je soba okrenuta prema sjeveru dok je veća s pogledom na more, a ima i lođu s pristupom na dio terase koji pripada ovom apartmanu (cca 20 m2). Apartman je potpuno opremljen, a na terasi ima i prenosni roštilj.

Apartman ima osigurano jedno besplatno mjesto za parkiranje automobila.

U apartmanu imamo LCD TV (dijagonale 82 cm), Wi-Fi i stroj za pranje rublja, a na raspolaganju su Vam i četiri ležaljke za plažu.

apartmani stanići, apartmaji omiš, hrvatska, Chorvatsko, dovolena, srednja dalmacija, smještaj, stanići, makarska, split, privatni smještaj, privatni smjestaj, privat, apartman, apartment, private accommodation, hotel, dalmacija, dalmatia, hrvatska, croatia, hrvaška, staniči, last minute, sobe, odmor, apartmány, pokoje, stanići, apartments, dalmacija, apartmani, apartments, hrvatska, more, ljetovanje, stanici tice, apartmani, apartment, velika luka, more, plaža, plaži, odmor, ljetovanje, rivijera, chorwacja, private accomodation, Staniči, appartement, apartmaji, staniči, privatna namestitev, dovolená, apartmány Vela Luka, Staniči Velika Luka, apartmani omiš, hrvatska, apartman, soba, dalmatia, mora, Staniči Vela Luka, apartma, Chorvatsko, dovolena, apartmani uz more, booking, direkt am Strand, directly on the beach, direkt am meer, appartementen, direct aan het strand, reservering, direct aan de zee, terras, asuntoa, suoraan rannalla, varaus, suoraan mereen, terassi, vÃ, direkt på stranden, direkt vid havet, terrass, leiligheter, direkte på stranden, booking, rett ved,  havet, terrasse,  dobbeltvÃ|relser, direkte på stranden, booking, direkte ved havet, terrasse,

eXTReMe Tracker