National Geographic Adventure:

Hrvatska najpoželjnija destinacija

 

Stanići - početna stranica

Cijene i slobodni termini

Kako doći u Staniće

Aktivnosti u Stanićima

Pošaljite nam e-mail

Stanići - Foto galerija

 

Preuzeto s http://www.dugirat.com/content/view/2175/

Napoželjnije odredište za ljubitelje aktivnog odmora
Piše HINA, 01 studenoga 2005.


Adventure, ugledan mjesečnik američkog društva National Geographic namijenjen ljubiteljima aktivnog odmora i uzbudljivih putovanja u dijelove svijeta koji obećavaju pustolovno istraživanje očuvane prirode, objavio je u ponedjeljak u izdanju za studeni veliki članak o Hrvatskoj u kojem ju je proglasio najpoželjnijim svjetskim odredištem za 2006. godinu. Nakon putovanja kajakom dugog 640 kilometara od Zadra do Dubrovnika, novinar Adventurea John Bowermaster preporučio je arhipelag Kornate kao jedinstveno mjesto koje se neizostavno mora posjetiti ...


NATIONAL GEOGRAPHIC ADVENTURE

Hrvatska najpoželjnija destinacija

Izvor: HINA, NG Adventure

"Ljepota otoka je nedirnuta i opora, kultivirana, ali neukroćena", kaže autor u članku koji je zauzeo 10 stranica magazina s prekrasnim fotografijama Kornata, Mljeta i drugih atrakcija hrvatske obale i otoka.

Turizam se u Hrvatskoj nakon rata ponovno naglo razvija. Europljani su se u velikom broju vratili i za sobom povukli ostatak svijeta, piše National Geographic Adventure. Višestoljetni gradovi poput Hvara, Korčule i Dubrovnika prepuni su mladih i bogatih, prizivajući Hrvatskoj naziv nove rivijere. Slavni američki glumac Tom Cruise posjetio je prošle godine na svojoj jahti Dubrovnik i Hrvati se već navikli na posjete poznatih, kao što su britanski princ William i američki glumac hrvatskog podrijetla John Malkovich. No, Hrvatska ne nudi samo more i sunce, kaže mjesečnik.

"Nakon što se Hrvatska vratila na turističku kartu pojavljuje se cijeli niz novih turističkih mogućnosti, od kulturoloških i kulinarskih obilazaka u obalnim gradovima okruženim zidinama, do penjanja na morske stijene i naturističkih ekskurzija", ističe Adventure.